Mandlové vafle se zmrzlinou Pegas Premium Almond, tvarohovým krémem a opraženými mandlovými lupínky

POTŘEBUJEME

Na vafle:

  • 2 vejce

  • 2 lžíce třtinového cukru

  • 1 lžíce rozpuštěného másla

  • 50 g mandlové mouky

  • 25 g ovesných vloček (namletých)

  • 1⁄2 lžičky prášku do pečiva

  • špetka soli

Na tvarohový krém:

  • 200 g tučného tvarohu

  • 30 g hořké čokolády

  • 1 lžíce moučkového cukru

Na dokončení:

  • zmrzlina Pegas Premium Almond Prima

  • hrst mandlových lupínků

Vyšlehejte vejce s cukrem do světlé pěny. Přidejte rozpuštěné máslo, mandlovou mouku, namleté vločky, prášek do pečiva, sůl a vše promíchejte.

Pečte ve vaflovači 3-5 minut.

V misce si smíchejte tvaroh, nadrobno nasekanou hořkou čokoládu a moučkový cukr. Připravený krém si dejte do sáčku se zdobičkou.

Na pánvi si nasucho opražte hrst mandlových lupínků, aby byly hezky zlatavé.

Hotové vafle nechte vychladnout, dejte je na talíř, naservírujte na ně kopeček

zmrzliny, zdobičkou vytvořte na vafli i na talíř několik kopečků a vše posypejte

mandlovými lupínky.

 

Více na  www.primazmrzlina.cz

<Zpět

Více na:  www.primazmrzlina.cz

< Zpět