PEGAS belgická čokoláda s karamelizovaným pomerančem

PŘÍPRAVA

  • 1x Pegas Belgium Chocolate

  • 1x pomeranč BIO

  • 2 lžíce třtinového cukru

  • 1 lžíce vody

POSTUP

Pomeranče omyjte teplou vodou. Půl pomeranče oloupejte a kůru nakrájejte na kostičky. Zbytek pomerače s kůrou nakrájejte na asi 0,5 cm kolečka a ta rozkrájejte na čtvrtiny.

 Na pánev dejte 1 lžíci cukru a 1 lžíci vody. Směs nechte na mírném plameni zkaramelizovat. Jakmile se cukr rozpustí, položte na něj kousky pomeranče i nakrájenou kůru a posypte lžící cukru. 

Když začne karamel lehce probublávat, ztlumte, pomeranče i kůru obraťte, aby se zkaramelizovala i druhá strana. Poté vypněte a odstavte z plotýnky, aby se karamel nepřipálil. 

Na talířek nebo do misky dejte zmrzlinu, položte na ni kousky zkaramelizovaných pomerančů a kůry.

Více na  www.primazmrzlina.cz

<Zpět