PEGAS belgická čokoláda s karamelizovaným pomerančem
PŘÍPRAVA
-
1x Pegas Belgium Chocolate
-
1x pomeranč BIO
-
2 lžíce třtinového cukru
-
1 lžíce vody
POSTUP
Pomeranče omyjte teplou vodou. Půl pomeranče oloupejte a kůru nakrájejte na kostičky. Zbytek pomerače s kůrou nakrájejte na asi 0,5 cm kolečka a ta rozkrájejte na čtvrtiny.
Na pánev dejte 1 lžíci cukru a 1 lžíci vody. Směs nechte na mírném plameni zkaramelizovat. Jakmile se cukr rozpustí, položte na něj kousky pomeranče i nakrájenou kůru a posypte lžící cukru.
Když začne karamel lehce probublávat, ztlumte, pomeranče i kůru obraťte, aby se zkaramelizovala i druhá strana. Poté vypněte a odstavte z plotýnky, aby se karamel nepřipálil.
Na talířek nebo do misky dejte zmrzlinu, položte na ni kousky zkaramelizovaných pomerančů a kůry.
Více na www.primazmrzlina.cz